Esti aici:
Home > sfaturi > O casa mai sigura si mai confortabila cu parchetul potrivit

O casa mai sigura si mai confortabila cu parchetul potrivit

parchet triplu stratificat uleiat

Nu de putine ori m-am tot gandit in ultimii ani sa imi schimb parchetul din living si din dormitor. Insa de la o luna la alta si de la un an la altul am tot amanat asta, nu numai din cauza bugetului dar si a timpului liber limitat. Asta si pentru ca vreau sa il montez eu, din mai multe motive.

Parchetul pe care il am in accest moment este inca destul de ok ca aspect, nu a inceput sa se deterioreze decat in anumite colturi si inca nu si-a pierdut nici din culoare.  Insa ca multi oameni, simt ca parca ar merge o schimbare, care sa faca si camerele sa arate mai bine si sa ma faca sa ma simt mai bine in casa mea.

In cautarea a noi modele de parchet mi-am facut o lista cu aspectele cele mai importante pe care sa le urmaresc, de la pret pana la materialul din care sunt realizate modelele si pana la designul acestuia. Nu pot spune nici ca am cercetat atat de multe magazine online si fizice insa am reusit sa gasesc cateva modele foarte interesante la cei de la Barlinek.

Inca nu m-am decis daca sa cumpar sa nu parchetul care mi-a atras atentia insa m-am gandit sa le spun si altora care poate ca vor fi interesati si sunt si ei in cautarea unui parchet de calitate. Iata astfel cateva detalii despre acest grup si despre produsele lor.

Barlinek este un producator de parchet stratificat, unul dintre cei mai buni de altfel, la nivel mondial, care ofera si la noi in tara solutii pentru locuinte moderne, comode si elegante. Daca pana acum v-ati fi gandit ca parchetul vostru din casa este cel mai bun asteptati sa vedeti ceea ce are de oferit Barlinek.

Toate modelele de parchet dar si plintele de aici sunt realizate din lemn 100% natural, prin procese tehnologice moderne, eficiente si care nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator. Sortimentele de lemn dintre care putem alege sunt foarte variate, de la lemn autohton ce poate fi gasit la noi in tara sau in Europa si pana la sortimente mai exotice, aduse din zone indepartate ale lumii.

De asemenea, Barlinek este si un lider in ceea ce priveste protectia mediului si dezvoltarea proceselor cat mai curat si ecologic. Astfel, chiar daca pentru a realiza parchetul este utilizat mult lemn, grupul participa activ si in diverse campanii de plantare a noi copaci si de reimpadurire. Pentru ca numai astfel poate fi realizat necesarul de materie prima pentru un produsele realizate.

Mie personal mi-au atras atentia cel mai mult modelele de parchet uleiat care spre deosebire de parchetul simplu ofera cateva avantaje in plus. Nu pot nega ca si parchetul simplu oferit de cei de la Barlinek este foarte rezistent si arata bine insa cel uleiat este si mai bun. Pentru ca totul sa fie realizat ca la carte, daca parchetul este realizat din lemn 100% natural si uleiurile folosite pentru a le finisa sunt la randul lor naturale si sunt cele care ii ofera plusul de avantaje fata de alte modele.

parchet triplu stratificat uleiat

Un prim avantaj al unui parchet uleiat este rezistenta sa mai mare, la diversi factori, precum umiditate si trafic intens. Sunt perfecte in special pentru locuintele in care se gasesc si animale unde parchetul de slaba calitate poate fi zgariat cu usurinta. Insa nu si parchetul uleiat Barlinek care va rezista pentru mult mai mult timp. De altfel, nu este atat de alunecos pe cat v-ati astepta. Este lucios intr-adevar, dar nu alunecos.

Un alt avantaj al acestui parchet este designul sau. Uleiul aplicat pe suprafata lemnului ii ofera o culoare foarte frumoasa, nu numai rezistenta sporita. In timp se va deteriora, fara indoiala, dupa mai multi ani, insa reaplicarea unui ulei natural va ajuta sa recapatarea culorii si a rezistentei. De altfel, va parea si mai natural.

De altfel, datorita propietatilor pe care le ofera uleiurile naturale utilizate, praful nu se va depune asa mult pe parchet, asemeni si parului de la animelele de companie fapt pentru care este perfect pentru persoanele ce sufera de diverse alergii dar totodata ne scapa si de grija de a face curat mai des.

Parchetul uleiat este si mai calduros decat alte modele de parchet si decat alte modele de pardoseli, tot gratie uleiurilor folosite dar si a calitatii lemnului din compozitia sa. Astfel, este potrivit si pentru dormitoare si chiar si camerele copiilor unde este nevoie de temperaturi mai ridicate in sezonul rece.

Cand ma voi decide ca este momentul sa imi schimb parchetul din casa stiu la cine o sa apelez si sper ca v-am starnit si voua interesul, calitatea produselor si serviciilor Barlinek fiind incontestabila.

Leave a Reply

Top